Hjem > Nyheder > Industri nyheder

Egenskaber af PC-ekstruderingsråmaterialer

2023-08-08

1. Fysiske og kemiske egenskaber

Ren FC-harpiks er en amorf, smagløs, lugtfri, ikke-toksisk, gennemsigtig termoplastisk polymer med en molekylvægt i området 20.000~70.000, en relativ massefylde på 1,18~1,20, en glasovergangstemperatur på 140~150°C og et smelteområde på 220~230°C. Polycarbonat har en vis kemisk resistens og fremragende olieresistens.

På grund af det ikke-krystallinskekarakteren af ​​polycarbonat, er den intermolekylære pakning ikke tæt nok, og aromatiske carbonhydrider og klorerede carbonhydrid-organiske opløsningsmidler kan få det til at svulme eller opløses, hvilket er let at forårsage opløsningsmiddel-revner. Alkali-resistens er dårlig.

2. Mekaniske egenskaber

Polycarbonat har fremragende mekaniske egenskaber, især dets slagstyrke og dimensionsstabilitet. Det er vanskeligt at opretholde høj mekanisk styrke i et bredt temperaturområde. Dens ulemper er dårlig træthedsbestandighed og slidstyrke. tilbøjelig til stressrevner.

1) Slagstyrke: Slagstyrken af ​​polycarbonat er meget fremtrædende blandt almindelig ingeniørplast og endda alle termoplastiske foringer, og dets antal svarer til antallet af 45% glasfiberforstærket polyester FET. De vigtigste faktorer, der påvirker slagstyrken af ​​polycarbonat, er molekylvægt, kærvradius, temperatur og tilsætningsstoffer.

2) Deformationsmodstand: Krybemodstanden for polycarbonat er ret god blandt termoplastisk ingeniørplast, endda bedre end nylon og polyoxymethylen, og dimensionsændringen og koldstrømsdeformationen forårsaget af vand er meget lille. Dette er et vigtigt tegn på dens fremragende dimensionsstabilitet.

3) Træthedsstyrke: Polycarbonat har dårlig evne til at modstå cyklisk stress.

4) Friktions- og slidstyrke: Sammenlignet med andre tekniske plastmaterialer har polycarbonat en større friktionskoefficient og dårlig slidstyrke

3. Termisk ydeevne

Blandt almindelig ingeniørplast har polycarbonat relativt god varmebestandighed, dets nedbrydningstemperatur er over 300 °C, og dets langsigtede arbejdstemperatur kan nå 120 °C; samtidig har den god kuldebestandighed, og dens skørhedstemperatur er så lav som -100°C: Dens langsigtede brugstemperaturområde er 60~120°C

4. Elektriske egenskaber

Polycarbonat har lav molekylær polaritet, høj glasovergangstemperatur og lav vandabsorption, så det har fremragende elektriske isoleringsegenskaber, som er tæt på eller svarer til PET, som altid har været anset for at have fremragende elektrisk isoleringsegenskaber. Den elektriske isolering af polycarbonat er tæt forbundet med temperatur, fugtighed, elektrisk feltfrekvens og produkttykkelse.

5. Ældningsmodstand og flammemodstand

Varmeældningsbestandigheden af ​​polycarbonat er også ret god. Hvis dens film placeres i luften og opvarmes i lang tid, vil dens ydeevne ændre sig lidt. Men hvis polycarbonatet udsættes for sollys, ilt og vanddamp i lang tid, især ved høj temperatur, og indeholder visse urenheder, vil det forårsage nedbrydning. Polycarbonat er brandfarligt, flammen er lysegul og sort røg; iltindekset er kun 25 %, og det vil selv slukke, når det forlader ilden. Generelt tilsættes halogenider, antimontrioxid, magnesiumhydroxid, phosphorsyre og rød phosphor for at forbedre flammehæmningen.

6. Optiske egenskaber

Polycarbonat er et amorft stof. Ren polycarbonat er farveløs og gennemsigtig, og har en god lystransmission. På grund af dens dårlige overfladehårdhed, dårlige slidstyrke og let hår på overfladen, påvirker den dens lystransmission.

Sats.

 

JE er en professionel pc-ekstruderingsproducent i Kina,

For flere pc-ekstruderingsprodukter, se venligst: www.jeledprofile.com

Du kan også kontakte:sales@jeledprofile.com

Tlf/Whatsapp/Wechat: 0086 13427851163

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept